Nieuwsarchief SK ...

Afgelast Corona

Tot onze spijt heeft het bestuur van de SK moeten besluiten om de 42e editie van de kampioenschappen een jaar te verschuiven. In 2021 zullen er geen kampioenschappen plaatsvinden, en de reden daarvoor zal een ieder duidelijk zijn. In deze periode starten gewoonlijk de voorbereidingen en worden ook de investeringen gedaan, en de blijvende onzekerheid rondom Covid-19 en de onvoorspelbaarheid van hoe dit in januari zal zijn maken dat wij dit niet verantwoord vinden.
Jammer, maar wij zijn niet de enige organisatie die dit heeft moeten besluiten en wij zijn dan ook vastbesloten in 2022 verder te gaan met dit mooie evenement, samen met alle vrijwilligers en sponsoren. Het bestuur van de SK hoopt dat we elkaar dan weer in goede gezondheid mogen zien!

Afgelopen weekend is er voor de 41e keer op verschillende locaties in de voormalige gemeente Smilde in diverse sporten gestreden om de fel begeerde titel 'Smildeger Kampioen'


Vrijdag was de aftrap met de volleyballers, darters, klaverjassers en bij paardensport het onderdeel springen, waarna zaterdagmorgen ook de andere onderdelen van start gingen onder een – toen nog- lekker zonnetje. Dat was  ‘s middags wel anders toen de klootschieters en MTB’ers aan de bak mochten, die hebben aardig wat neerslag te verduren gehad! Maar alles ging zoals altijd onder het motto ‘meedoen is belangrijker dan winnen’.


Die olympische gedachte werd ’s middags bij de huldiging van de kampioenen nog eens aangehaald door onze gast van die middag, de in Smilde geboren Herbert Dijkstra die ons hielp en daarbij een aantal anekdotes uit zijn sport- en presenteercarrière vertelde. Hij gaf aan zoiets unieks als de SK nog nooit tegengekomen te zijn, daar mogen we als Smilde trots op zijn!


Als muzikale ondersteuning hadden we dit jaar de Stienstraband uitgenodigd, die tijdens de huldiging een aantal malen nummers speelde, het plezier spatte er van af! Dat dit een schot in de roos was bleek wel uit de opkomst op de tribune. 


Wij als bestuur kijken tevreden terug op een succesvol SK, dat we zonder de hulp van onze sponsoren en vrijwilligers zoals de spelleiders, fotografen, verkeersregelaars en EHBO'ers niet kunnen organiseren. Bedankt daarvoor!

Volgend jaar op 15 en 16 januari hopen we iedereen weer als deelnemer of toeschouwer terug te zien bij de 42e editie van de SK. Tot dan!

Co-sponsoren