Nieuwsarchief SK ...

Afgelopen weekend is er voor de 41e keer op verschillende locaties in de voormalige gemeente Smilde in diverse sporten gestreden om de fel begeerde titel 'Smildeger Kampioen'


Vrijdag was de aftrap met de volleyballers, darters, klaverjassers en bij paardensport het onderdeel springen, waarna zaterdagmorgen ook de andere onderdelen van start gingen onder een – toen nog- lekker zonnetje. Dat was  ‘s middags wel anders toen de klootschieters en MTB’ers aan de bak mochten, die hebben aardig wat neerslag te verduren gehad! Maar alles ging zoals altijd onder het motto ‘meedoen is belangrijker dan winnen’.


Die olympische gedachte werd ’s middags bij de huldiging van de kampioenen nog eens aangehaald door onze gast van die middag, de in Smilde geboren Herbert Dijkstra die ons hielp en daarbij een aantal anekdotes uit zijn sport- en presenteercarrière vertelde. Hij gaf aan zoiets unieks als de SK nog nooit tegengekomen te zijn, daar mogen we als Smilde trots op zijn!


Als muzikale ondersteuning hadden we dit jaar de Stienstraband uitgenodigd, die tijdens de huldiging een aantal malen nummers speelde, het plezier spatte er van af! Dat dit een schot in de roos was bleek wel uit de opkomst op de tribune. 


Wij als bestuur kijken tevreden terug op een succesvol SK, dat we zonder de hulp van onze sponsoren en vrijwilligers zoals de spelleiders, fotografen, verkeersregelaars en EHBO'ers niet kunnen organiseren. Bedankt daarvoor!

Volgend jaar op 15 en 16 januari hopen we iedereen weer als deelnemer of toeschouwer terug te zien bij de 42e editie van de SK. Tot dan!

Afgelopen maandag zijn tijdens de spelleidersvergadering van de SK door het marktteam Midden Drenthe van de Rabobank, spelkaarten en pennen geschonken aan de SK. Deze gebruiken we voor o.a. het bridgen en klaverjassen en zijn zeer welkom. We zijn dan ook erg blij met deze gift. De voorbereidingen voor de Smildeger Kampioenschappen verlopen voorspoedig en we zijn dan ook helemaal klaar voor de 41e editie van dit evenement op 17 en 18 januari. Nieuw dit jaar zijn darten voor vrouwen, bij het paardrijden is de BB categorie toegevoegd en we hopen dat dit jaar eindelijk het fietscrossen kan doorgaan. Aan de baan, die net is opgeknapt door de gemeente, zal het niet liggen! Tijdens de huldiging  van de kampioenen in de Smeltehal zal de Stienstraband een optreden verzorgen, ook hebben we vorige week een ‘mystery guest’ aangekondigd. Omdat nu duidelijk is dat hij kan komen verklappen we vast dat het om Herbert Dijkstra gaat. De sportverslaggever, die veel te horen is bij schaatsen en wielrennen (o.a. de tour de France),  zal  de huldiging verzorgen en daarbij natuurlijk uitleggen hoe dat nou precies zit met zijn band met Smilde en uiteraard zullen ook allerlei anekdotes van belevenissen van Herbert niet ontbreken. Nieuwsgierig geworden? We zien je graag bij de huldiging, zaterdag 18 januari vanaf 17.00 uur in de Smelthehal!

BM1A5893 1

Co-sponsoren